Valackstallet

Box nr1. Namn: Prins (skötare Melvin)

Ras. Lippizaner

Kön: Valack

Ålder: 10år

Historia: han blev räddad ifrån slakt i Mallorca av Stall Jeans och sedan så adopterade vi honom!

Hantera: Ingenting skrämmer den här tyvärr väldigt svårhanterliga och hingstiga men ändån LITE kelna grabben! Han är en liten latmask som gärna rullar sig med ryttare på ryggen! Han är väldigt envis, en riktig liten utbrytarkung och en liten skitgris!

Rida: Han kan ingen engelsk dressyr!, vi kommer att tävla på hög nivå i körning, här hemma så rider vi lite gymkhana och han är underbar att rida ut på i alla väder, med eller utan hästkompisar! Han kan grunderna i westernridning och han är jätteduktig på frihetsdressyr!

Anväåndning: Tävlingshäst!

utrustning: två sadelgjordar, en vattenhink med namnet på, ett regntäcke, ett flistäcke, ett flugtäcke, en dressyrsadel, stallbandage,

Meriter: 2a i gymkhana lagtävling, 2a i gymkhana lagtävling, 2a i gymkhana lagtävling,

Kostar: 47 800lp

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Box nr2. Namn: Bravur (skötare Niklas)

Ras: Hunter (Engeslskt Fullblod och Irish Cob)

Kön: Valack

Ålder: 20år

Storlek: 157cm

Frisk: Oh ja! Han har problem med insektsbett under sommaren!

Historia: Efter att Bravurs underbara ägare fick ont om pengar så tvingades hon sälja honom, pga åldern så var hon rädd att Bravur skulle säljas till slakt utan hennes vetskap och därför så kontaktade hon Rackastallet! Vi har lovat att hitta ett bra hem åt honom där han får mycket kärlek eller låta honom stanna här!

Hantera: Ingenting skrämmer den här lite försiktiga grabben! Han kan bli lite het i ridningen, men är otroligt lättlärd och han älskar mat! Han avskyr lera förutom att rulla sig i då såklart!

Rida: Här hemma så rider vi lite dressyr, gymkhana och han älskar att rida ut! Vi tävlar lite i distansritt och på hög nivå i galopp! Han kan grunderna i frihetsdressyr!

Användning: Tävlingshäst

Gångarter: Han har en bra aktion i traven!

Utrustning: ett utetäcke på 280g, ett äppelbett, ett smalt pannband med swarovskistenar, ett flugtäcke, en repgrimma med tyglar,

Meriter: 3a i galopp,, 2a i galopp, 2a i galopp, 2a i galopp, 1a i galopp, 2a i gymkhana lagtävling, 1a i frihetsdressyr lätt klass, 3a i galopp för storhästar,

Kostar: 15 800lp

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Box nr3. Namn: Misty (skötare Peter) 

Ras: Fjording

Kön: Valack

Ålder: 6år

Frisk: Har varit halt som föl men det märks inte!

Hantera: Tyvärr livrädd för allting, väldigt svårhanterlig, hingstig, men väldigt kelen om du bara ger honom en changs! Väldigt lättlärd, lite envis, en liten rymmare som älskar sötsaker!

Rida: Han är supermysig att rida barbacka på! Här hemma så rider vi lite dressyr och vi kommer att tävla lite i körning! Han älskar att rida ut och vi kommer att tävla på hög nivå i distans och westernridning. Han kan grunderna i frihetsdressyr.

Användning: Tävlingshäst

Gångarter: Hon har fin skritt och galopp!

Utrustning: ett smalt pannband med swarovskistenar, en hoppsadel, en sadelgjord, en rumpvärmare till sadeln, en allroundsadel,

Meriter: 1a i utställning för Fjordingar, 1a i körning lätt klass, 3a i körning lätt klass, 3a i westernridning svår klass, 2a i distansritt 20mil,

Kostar: 118 000lp

---------------------------------------------------

Box nr4. Namn: Vindens Broder (skötare Tom)

Ras: Fjording

Kön: Valack

Ålder: 21år

Storlek: 139cm C- ponny

Frisk: Oh ja! Problem med insektsbett under sommaren!

Historia: Vindens Broder levde ett bra liv hos en familj, med ett barn. Där hade han bott ända sen han var föl, han föddes på gården och har bott där hela sitt liv. Närmare bestämt i 20år. Men när han hoppade ett lågt hinder med barnet i familjen så ramlade pojken av och hans mamma som blev väldigt rädd, förbjöd honom att gå i närheten av Vindens Broder igen. De kunde inte få honom såld och han blev en aning försummad, men så fick de höra talas om Rackastallet och kontaktade oss.

Hantera: Han är tyvärr rädd för i princip allting! Han är underbar att hantera och jättekelen! Han älskar att smutsa ner sig och att bada! Det är en enamnshäst!

Rida: Vi tävlar lite i dressyr (L:A), lite i hoppning där han klarar 40cm. Likaså på terängbanan där han klarar 90cm. Vi antar att han älskar teränghindrena och anstränger sig till max där! Vi tävlar på hög nivå i körning, han är underbar att rida ut på, i alla väder med eller utan sällskap! Han är en utbildad men ostartad galoppör!

Användning: Tävlingshäst, nybörjarhäst

Gångarter: Han riktigt svävar fram över marken i skritten och galoppen!

Utrustning: ett färgglatt pannband, ludd till grimman, ett pannband (en smal kedja), skydd till sadelgjorden, ett flugnät,

Meriter: 2a i dressyr L:B, 3a i jaktritt 80cm,

Kostar: 55 700lp

--------------------------------------------------

Box nr5. Namn: Jump For My Life (skötare Sofia)

Ras: Fjording

Kön: Valack

Ålder: 15år

Storlek: 144cm D- ponny

Frisk: Oh ja!

Hantera: Han är lite rädd av sig men inte så farligt, bara för typiska saker som fladdrande persenningar t.ex. Han är lite försiktig när han träffar ya människor och han är jättekelen! Han är ganska så lat av sig men trots det så sticker han iväg med dig ifall det blir tråkigt och han rullar sig gärna med ryttare på ryggen! Han avskyr regn och älskar att rulla sig i leran!

Rida: Han kan ingen engelsk dressyr! Vi tävlar lite i hoppning där han klarar 80cm, likaså på terängbanan där han klarar 110cm. Vi tror att det beror på att han föredrar naturhinder! Ifall någon annan ändå ska dit så sticker vi gärna till galoppbanan och vi kommer att tävla lite i westernridning, och han är ganska duktig på frihetsdressyr!

Användning: Tävlingshäst

Utrustning: hasskydd, fleecebandage, en pad,

Meriter: 3a i teränghoppning 80cm, 2a i teränghoppning 70cm, 1a i teränghoppning 70cm,

Kostar: 117 800lp

--------------------------------------------------

Box nr6. Namn: Zoza (skötare Emma) 

Ras: Engelskt Fullblod

Kön: Valack

Ålder: 15år

Storlek: 154cm

Frisk: Oh ja!

Hantera: Han är lite rädd av sig, men bara för vanliga saker t.ex. fladdrande persenningar! Han är tyvärr väldigt svårhanterlig men jättekelen mot dem han tycker om! Han avskyr regn, älskar att rulla sig i leran och att mumsa i sig kakor!

Rida: Här hemma så rider vi lite dressyr och rider ut, gärna på långritter! Här hemma så hoppar vi lite, han klarar 90cm. Vi tävlar på hög nivå i westernridning och lite i galopp, han är jätteduktig på frihetsdressyr!

Användning: Tävlingshäst

Gångarter: Han har en mjuk och fin skritt och trav och galoppen är otroligt elegant!

Utrustning: ett ridtäcke, ett bettlöst träns, boots, hasskydd, ett aachenträns med ett guldhjärta, ett vintertäcke på 400g,

Meriter: 2a i westernridning hög nivå, 1a i westernridning svår klass, 1a i utställning för Engelskt Fullblod,

Kostar: 117 400lp

-------------------------------------------------------------

Box nr7. 

Namn: Charm Ägs av Hanna!

Ras: Frieser

Kön: Valack

Ålder: 10år

Storlek: 155cm

Frisk:Oh ja!

Historia: Vi vet ingenting om vad han har haft för liv innan vi adopterade honom, en dag så stod han utanför Rackastallet med ett kuvert, i kuveret så fanns det en lapp med texten Snälla låt mig stanna, det finns inte längre någon som kan ta hand om mig! I kuveret så fanns också hans papper med härstammning osv, och ägandeskapet var överskrivet på oss så vi kan inte heller söka upp den tidigare ägaren! Han var bara skinn och ben när vi hittade honom!

Hantera: Ingenting skrämmer den här lite kaxiga grabben, men han skulle aldrig göra en fluga förnär utan han är jättekelen! Han är riktigt lättlärd, även om han kan vara en riktig buse när han ska rymma ur hagen! Han är en enmanshäst! Han kan bli lite het i ridningen!

Rida: Han är supermysig att rida barbacka på! Här hemma så rider vi lite dressyr och vi håller på att hoppa in honom, just nu så hoppar vi ett litet kryss med ryttare på ryggen. Vi håller på att köra in honom, vi är inne på andra månaden av tömkörning. Vi tävlar lite i westernridning, galopp och han är fin att rida ut med, särsilt på långritter! Han är dessutom ganska duktig på frihetsdressyr!

Användning: tävlingshäst

Gångarter: Han har fina benrörelser i traven och han riktigt dansar fram i galoppen!

Utrustning: boots i reflex, ett grimskaft, en lädergrimma,

--------------------------------------------------------------------------------

Box nr8. Namn: Hästak Cuper men vi kallar honom för Cuppen (skötare Axel) 

Kön: Valack

Ålder: 21år

Storlek: 147cm D- ponny

Frisk: Oh ja!

Historia: Cuppens ägare blev åtalad för misshandel av Cuppen och sina tre hundar som då blev omplacerade varav Cuppen kom till oss!

Hantera: Lite rädd av sig men inte så farligt, men han är väldigt skygg mot nya människor, men väldigt kelen, älskar att bli ompysslad! Han är väldigt lättlärd men det är allt en liten latmask som kan bocka en hel del!

Rida: Här hemma så rider vi lite dressyr och vi kommer att tävla lite i hoppning, där han klarar 100cm och likaså i teränghhoppning där han klarar 110cm. Vi kommer att tävla på hög nivå i körning och han älskar att rida ut och vi kommer att tävla lite i distansritt och på hög nivå i galopp och lite i westernridning!

Användning: Tävlingshäst, nybörjarhäst

Gångarter: Han har bra aktion i galoppen!

Utrustning: Gramantyglar, en padd, två hoppträns,

Kostar: 82 500lp

 

----------------------------------------

Box nr9.

Namn: Lajen Hart

Ras: Engelskt Fullblod

Ålder: 10år

Storlek: 152cm

Frisk: Oh ja!

Färg: Mörkbrun med svart man och svans

Hantera: Han är världens gosigaste som dessutom är helt orädd, lagom pigg och aldrig hittar på något bus när man rider.

Rida: Han tycker att både dressyr och hoppning är roligt, men han är inte så bra på det så vi rider bara lite för skojs skull här hemma. Han klarar av att hoppa ungefär 50cm och han är fin att rida ut på. Vi tävlar också lite i galopp ibland. Han älskar att bada!

Användning: tävlingshäst, nöjesridning, nybörjarhäst, handikapphäst

Utrustning: ett vintertäcke på 400g, en galoppsadel, ett regntäcke,

Meriter: 1a i galopp

Kostar: 108 150lp

 ---------------------------------------------------------------------------

Box nr10. Namn: Skrutten Han är inte till salu utan ägs av Hanna!

Ras: Engelskt Fullblod

Kön: Valack

Ålder: 8år

Storlel: 156cm

Frisk: Ja!

Historia: Vi hittade honom stulen hos en vanlig tjuv, och vi kunde inte hitta hans förra ägare! Han var bara skinn och ben när han kom hit till Racka!

Hantera: Ingenting skrämmer den här lite kaxiga men ändå goa grabben! Han är otroligt lättlärd och lika envis som en åsna! Han älskar mat och äpplen, avskyr regn! Det är en en enmanshäst! Han är lagom pigg och bockar en hel del och rullar sig gärna med ryttare på ryggen...

Rida: Han kan ingen engelsk dressyr, han är däremot westernriden! Här hemma så rider vi lite gymkhana och han älskar att rida ut, vi kommer att tävla på hög nivå i distansritt! Han är en utbilad men ostartad galoppör.

Användning: Tävlingshäst

Gångarter: Han har en elegant trav och han riktigt svävar fram i galoppen!

Utrustning: boots, ett hönät, hovolja, en sele,

Meriter: 1a i distansritt 20mil,

---------------------------------------------

Box nr.11 Ledig!

-----------------------------------------------

Box nr12. Ledig!

-------------------------------------------

Box nr13. Ledig!

-----------------------------------------

Box nr.14. Namn: Zimba (skötare Kicki)

Ras: Arabiskt Fullblod

Kön: Valack

Ålder: 16år

Storlek: 153cm

Frisk: Har tyvärr en allvarlig senskada som har läkt så mycket som det går!

Hantera: Ingenting skrämmer den här tyvärr väldigt svårhanterliga men ibland superkelna grabben! Han kan bli ganska het i ridningen, han avskyr regn och han älskar att bada!

Rida: Han får bara travas ut kortare sträckor!

Gångarter: Skritten har en väldigt bra aktion!

Utrustning: broddar, ett ländtäcke, flexibandage, ludd till grimman, en longerlina, stallbandage,

Meriter: 2a i utställning för Arabiskt Fullblod,

Kostar: 14 100lp

 

----------------------------------------

Box nr15. Namn: Capri (skötare Kattis)

Ras: Fjording

Kön: Valack

Ålder: 7år

Storlek: 141cm D- ponny

Frisk: Oh ja!

Historia: Ägaren blev anmäld för vanvård av Capri och en häst till!

Hantera: Tyvärr livrädd för allting, väldigt svårhanterlig men ibland lite kelen mot vissa utvalda personer! Han är väldigt lättlärd, han älskar mat! Han avskyr regn och han är en riktig liten skitgris! Det är en enmanshäst!

Rida: Han kan grunderna i dressyr, jobbbar i balans mjukt och fint i ett bra tempo i form! Han klarar också av att utföra fina byten mellan de olika gångarterna, även galopparbetet sitter som en smäck nu! Vi kommer nog att starta i L:C så småningom, och han verkar ha kapacitet för högre! Här hemma så hoppar vi lite, han klarar 90cm! Han är inkörd och har nog tävlat lite i ponnygalopp och westernridning!

Användning: Tävlingshäst

Gångarter: En väldigt mjuk skritt och en elegant trav!

Utrustning: Ett vintertäcke, flexi bandage, en padd, en hoppsadel, ett hoppträns,

Kostar: 68 000lp

---------------------------------------------------

Box nr16. Ledig!

-----------------------------------

Box nr.17 Ledig!

--------------------------------

Box nr.18 Ledig!

---------------------------

Box nr19. Ledig!

-------------------------

Box nr20. Ledig!

----------------------

Box nr21. Ledig!

------------------------

Box nr22. Ledig!

------------------------

Box nr23. Ledig!

---------------------

Box nr.24 Ledig!

----------------------

Box nr.25 Ledig!

----------------------