Hingstar till salu och betäckning

 Box nr1. Namn: Tink (skötare Kalle)

Ras: Frieser

Kön: Hingst

Ålder: 17år

Storlek: 155cm

Frisk: Oh ja, men han har problem med insektsbett under sommaren!

Historia: Vi vet ingenting om honom, en dag så bara stod han här utanför och vi fick adoptera honom!

Hantera: Ingenting skrämmer den här tyvärr ganska svårhanterliga och hingstiga grabben! Mot dem han tycker om så kan han vissa dagar vara jättekelen, det gäller att ta sig tid att lära känna honom! Han kan bli lite het i ridningen och bockar en hel del! Han är otroligt lättlärd och hans största passion i livet är mat! Han avskyr både lera och regn, förutom när han får rulla sig i en stor lerpöl...

Rida: Han kan ingen engelsk dressyr! Här hemma så rider vi ut, och vi tävlar lite i distansridning! Han har säkert varit på galoppbanan som ung, men han verkar inte vara något stjärnskott där direkt! Han är westernriden och han kan grunderna i frihetsdressyr!

Användning: Tävlingshäst

Gångarter: Han riktigt svävar fram över marken i skritten och han har en elegant trav med stil! Han har riktigt fina benrörelser i galoppen, han måste ha fina släktingar!

Utrustning: ett smalt, svängt pannband som är dekorerat med stenar, en hoppsadel, ett vintertäcke på 400g,

Avkommer: Dexter

Kostar: 60 500lp

 ------------------------------------------------------------

Box nr2. Namn: Rasmus (skötare Kattis) han är PAXAD av Juvlastallet!

Ras: Arabiskt Fullblod

Kön: Hingst

Ålder: 19år

Storlek: 148cm D- ponny

Frisk: Han är i ett bra skick konditionsmässigt, men han är helt förstörd i munnen och han saknar höger öga! Han har dessutom problem med insektsbett under sommaren!

Färg: vit 

Historia: Rasmus förra ägare blev anmäld för både misshandel och vanvård av honom, och han var bara skinn och ben när vi hämtade upp honom! Då befann han sig utomhus i en hage, som var på tok för liten utan vatten och mat. Det fanns en liten tuss med hö och hagen var som tur var full med gräs och ett träd som gav skydd mot den värsta solen. Hovarna var spruckna och aldeles för långa! Han är otroligt rädd om sitt huvud och ena ögat var så illa däran så vi var tvugna att opera bort det! Han var helt sårig i munnen, efter ett för skarpt bett, som de antagligen har suttit och slitit med!

Hantera: Han är lite rädd av sig men inte så farligt, förutom huvudet som han är väldigt rädd om! Han är tyvärr väldigt svårhanterlig och hingstig, vilket säkert beror på hans tidigare upplevelser med människor! Mot dem få människor som lyckas skapa ett förtroende så visar han upp en helt annan sida, och då så är han jättekelen! Han har en vilja av stål, och han avskyr lera! Han kan bli lite het i ridningen och sticker ibland med dig eller rullar sig med ryttare på ryggen!

Rida: Han är utbildad på hög nivå inom dressy, Medelsvår A, i galopp och här hemma så hoppar vi gärna lite där han klarar 130cm. Vi håller på att lära honom att ta teränghinder, han är van vid alla vanliga hinde roch just nu så tränar vi på att hoppa en hel sammanhängande bana. Vi kommer att tävla lite i körning och han är westernriden. Han går tyvärr inte att rida ut på över huvud taget, men vi tränar på att skritta ut när någon leder oss från marken. Han kan dessutom grunderna i frihetsdressyr.                                                                                                                                    

Användning: nöjesridning pga att man inte får tävla på bettlöst träns,                                                  

Gångarter: Han svävar fram övermarken i skritten, han har en riktig swung i steget när han travar och galopperar!

Utrustning: ett halstäcke, ett flugtäcke, svart ludd till grimman,

Avkommer: Rackas Komplett,

Kostar: 13 500lp

---------------------------------------------------------------------------------

Box nr3. Namn: Northern Sky (skötare Amanda)
Ras: Irish Cob
Ålder: 9år
Storlek: 160cm
Frisk: Han har varit halt som unghäst, men det märks inte nu!
Hantera: Han är tyvärr livrädd för i princip allting, han är lite kaxig mot oss människor men det gäller att ge honom en chans! Han kan bli ganska het och stark i ridningen! Han avskyr lera, han är faktiskt otroligt nyfiken och samarbetsvillig!
Rida: Här hemma så rider vi lite dressyr och han är inkörd! Han är underbar att rida ut på i alla väder, med eller utan andra hästar! Vi tävlar lite i dem lättare klasserna inom westernridning, och vi håller på att vidareutbilda honom inom det, för att kunna tävla lite högre!
Användning: Nöjesridning
Gångarter: Han har en fin trav med swung i stegen och han är pigg och framåt i galoppen!
Utrustning: ett ledrep på 3.5m, en höpåse med namnet på, en sadelgjord,
Kostar: 103 500lp
--------------------------------------------------------------------------

Box nr4. 

Namn: Dagbjört, som betyder gryningsljus på isländska! (skötare Miranda) Han är inte till salu änne, men han går att PAXA!

Ras: Islandshäst

Kön: Hingst

Ålder: 33år

Storlek: 144cm D- ponny

Frisk: Han har brutit benet, har stora sår efter misshandel

Färg: mörkbrun

Historia: Dagbjörts förra ägare blev anmäld för både misshandel och vanvård av honom och en häst till stoet Ovation! Han stod i en liten unken box utan fönster, som visserligen var ren och full med mat, strö och vatten men det regnade in och han var aldelses dyngsur! Han är otroligt skygg om huvudet och han har stora sår efter misshandeln! och han kunde inte stödja på höger framben som visade sig vara brutet!

Återhämtning: Just nu så får han lov att gå ute i hagen på dagarna och vila upp sig!

Hantera: Ingenting skrämmer den här grabben, vilket vi tycker är otroligt efter vad han har varit med om! Däremot så är han ganska svårhanterlig och hingstig, men mot sin skötare Miranda så är han oftast otroligt kelen och tillgiven! Han är otroligt lättlärd och nyfiken på omvärlden, han avskyr lera, förutom när han får rulla sig i den (han rullar sig gärna i spillningen också)! Som tur är så älskar han att bada, så det är lätt att få honom ren igen!

Gångarter: Vi vet inte ännu!

Utrustning: en vattenhink med namnet på, ett transportgrimskaft, en höpåse med namnet på,

Kostar: -

--------------------------------------------------------------------

Box nr5. 

Namn: Criminal (skötare Ludvig)

Ras: Arabiskt Fullblod

Kön: Hingst

Ålder: 31år

Storlek: 149cm

Frisk: Han får inte tävlas pga en gammal benskada på höger bakben!

Färg: fux med en bläs

Hantera: Ingenting skrämmer den här, tyvärr ganska svårhanterliga och hingstiga grabben, som dessutom är en riktig latmask! Men sitt inte och sov på hästryggen för skenet kan bedra, ibland så kan han bli en aning stark i ridningen och han kör värsta rodeon vissa dagar så att även den bästa kan åka i backen! Han är en riktig utbrytarkung, så se till att ha bra staket in till stona som brunstar! Mot dem han känner så kan han vissa dagar vara lite kelen, och han älskar att bada då blir han som ett riktigt sjöodjur och bara kastar sig rätt ut i vågorna!

Rida: Förr så tävlade han lite i dressyr på L:A nivå, lite i körning och lite i hoppning i där han klarade 1m! Här hemma så brukade han hoppa lite på terängbanan där han klarade 110cm, eftersom han älskade naturhinder! Här hemma så brukade de också rida lite gymkhana och han var mysig att rida ut på, särskilt på långritter! Men nu för tiden så skrittar vi bara ut en sväng!

Användning: skogsluffarhäst, sällskapshäst

Gångarter: Han har en otroligt mjuk och fin skritt, en bra aktion i traven och galoppen!

Utrustning: en lädergrimma, ett regntäcke, ett grimskaft,

Meriter: 3a i körning lätt klass, 3a i körning lätt klass, 2a i körning lätt klass, 2a i körning lätt klass, 2a i körning lätt klass, 1a i körning lätt klass,

Avkommer: Paradize Tolkien,

Kostar: BORTSKÄNKES!!!

---------------------------------------------------------

Box nr6. Namn: Pojken (skötare Emma) 

Ras: Arabiskt Fullblod

Kön: Hingst

Ålder: 22år

Storlek: 148cm D- ponny

Frisk: Ja!

Historia: Pojken levde ett underbart liv hos en barnfamilj, med tre barn. Han kom dit när han var 18år och har bott där i tre år, men tyvärr så ramlade det äldsta barnet av när de red gymkhana och skadade sig så allvarligt att hon måste sitta i rullstol resten av livet! De sålde då hennes häst Pojken, men han saknade sin förra familj och de nya ägarna tröttnade på honom. Han har bytt hem flera gånger under det senaste året ända tills vi hittade honom!

Hantera: Ingenting skrämmer den här lite kaxiga men samtidigt lite kelna grabben! Han är en riktig liten utbrytarkung som du då hittar vid maten! Han avskyr regn och älskar knäckebröd och att bada! Det är en enmanshäst! Han är ganska lat, men sticker med dig ifall det blir tråkigt! Han rullar sig gärna med ryttare på ryggen!

Gångarter: Han riktigt dansar fram i galoppen!

Rida: Vi kommer att tävla lite i dressyr (L:D), här hemma så hoppar vi lite för skojs skull, han klarar 60cm. Vi rider lite gymkhana, han är underbar att rida ut på i alla väder med eller utan andra hästar! Det är en framgångsrik galoppör och han kan lite frihetsdressyr!

Användning: Tävlingshäst

Utrustning: en namnskylt, en vattenhink med namnet på, broddar, ett ledrep på 4.5m, ett svansskydd, en flughuva,

Meriter: 3a i galopp, 2a i galopp, 1a i galopp, 1a i galopp, 3a i gymkhana individuellt, 3a i ponnygalopp, 2a i gymkhana lagtävling, 3a i ponnygalopp,

Kostar: 25 200lp

---------------------------------------------------------------

Box nr7. Namn: Black Nightshade (skötare Susan)

Ras: Frieser

Kön: Hingst

Ålder: 19år

Storlek: 167cm

Frisk: Oh ja!

Historia: Black Nightshades förra ägare, en liten flicka blev omkullsprungen när de höll på med frihetsdressyr ochh hon blev rädd för honom. Hon är inte rädd för andra hästar, bara för honom och vågade inte sköta om honom eller gå i närheten av honom. De kontakatade därför oss, eftersom hon vill vara säker på att han får ett bra hem!

Hantera: Han är lite rädd av sig men inte så farligt, han är tyvärr väldigt svårhanterlig och hingstig! Han är lagom pigg även om han bockar en hel del! Han är otroligt lättlärd och han älskar att bada!

Rida: Han är duktig på dressyr, klarar att arbeta i form och balans med fina växlingar och hela baletten! Vi kommer ev att starta i L:D senare. Här hemma så hoppar vi lite, han klarar 150cm, likaså på terängbanan där han klarar 40cm.  Han är inkörd, och han är fin att rida ut på i i alla väder med eller utan andra hästar. Han är en utbildad men ostartad galoppör.  Vi tävlar lite i westernridning och han kan grunderna i frihetsdressyr.

Användning: Tävlingshäst, nöjesridning

Gångarter: Han har en energisk galopp!

Utrustning: ett ulltäcke, transportskydd, ett pullarträns,

Kostar: 35 500lp

--------------------------------------------------------------------------------

Box nr8. 

Namn: Kålle (skötare Hanna)

Ras: Frieser

Kön: Hingst

Ålder: 35år

Storlek: 167cm

Frisk: Oh ja!

Historia: Kålles tidigare ägare fick ont om pengar och tvingades med tungt hjärta sälja honom, då hon inte hade råd att betala stallplats och mat för honom! Dem nya ägarna hade ingen hästvana och klarade inte av honom, så de sålde honom vidare och han har bytt hem så många gånger nu att det är hemskt! Som tur var så hittade hans tidigare ägare honom, och hon kontaktade oss, och vi adopterade honom!

Hantera: Ingenting skrämmer den här grabben, han är underbar att hantera avskyr regn och älskar att smutsa ner sig! Därför är det tur att han älskar att bada, så det är aldrig några problem med att få honom ren igen!

Rida: Nu för tiden så är han pensionerad, men förr då tävlade han en hel del i hoppning där han klarade 150cm och lite i körning! Däremot så kunde han ingen engelsk dressyr, utan dem brukade rida lite gymkhana på honomoch han älskade att rida ut!

Gångarter: Han har en fin skritt med långa och vägvinnande steg, och han har en otroligt mjuk och fin trav! Han har otroligt fina benrörelser i galoppen!

Användning: sällskapshäst

Utrustning: benreflexer, broddar, en huva,

Kostar: BORTSKÄNKES!!!

----------------------------------------------------------------------

Box nr9. namn: Hector Ägd av Stallbacken!

Ras: Svensk Ridponny

Kön: Hingst

Ålder: 6år

Storlek: 145cm D- ponny

info: Hector är en ung ponny. Han älskar barn och är duktig på
dressyr. Han blev inriden när han var tre år. Altså inte riden så
länge:).

 

 ----------------------------------------------

Box nr10.

Namn: Exet (skötare Ryan)

Ras: Frieser

Kön: Hingst

Ålder: 35år

Storlek: 157cm

Frisk: Han måste ta det lite försiktigt så inte hans gamla benskada på vänster bakben går upp!

Hantera: Ingenting skrämmer den här supersnälla och jättekelna grabben! Han är lagom pigg i ridningen, han kan bocka någon gång ibland när han blir riktigt taggad men annars så är han jättefin att rida. Han är otroligt lättlärd, ibland så har han för lätt att lära, det är inte så roligt när han kommer på hur man smiter ur hagen eller öppnar boxdörren... Han är en aning fjantig, han kan absolut inte trampa i lerpölar eller gå ut när det regnar! Man riktigt får sjasa ut honom i hagen, och rider man så går han långa omvägar runt pölarna! Han älskar köpehästgodis med äppelsmak, så ibland får vi använda det som en muta till att få ut honom i hagen. Däremot så älskar han att bada, så det är bara "vatten från himlen" som är ett problemn med honom.

Rida: Just nu så är han pensionerad och rids inte längre, men förrs å tävlade vi lite i dressyr (L:D), westernridning och i galopp, och här hemma så hoppade vi gärna några skutt, han klarade 120cm, likaså på terängbanan där han klarade hela 140cm! Han älskade teränghindrena och tog verkligen i för kung och fosterland så fort vi kom ner till terängbanan. Här hemma så red vi gärna lite gymkhana, det tyckte han verkligen var roligt!

Användning: sällskapshäst

Utrustning: ett ledrep på 3.5m med en kraftig hake, ett kedjegrimskaft, manrosetter,

Meriter: 3a i galopp, 1a i galopp,

Kostar: BORTSKÄNKES!!!

------------------------------------------------------------------------------

Box nr.11

Namn: Nicke (skötare Mikaela)

Ras: Palomino

Kön: Hingst

Ålder: 26år

Storlek: 151cm

Frisk: Oh ja, men han har hemska problem med insektsbett under sommaren!

Historia: Nicke hade ett jättehärligt hem, men ägaren fick ont om pengar och tvingades med tungt hjärta sälja sin älskade häst! Det var egentligen inget fel på den nya ägaren, men Nicke saknade sin  förra ägare aldeles för mycket och blev helt apatisk. De nya ägarna sålde då honom vidare, och så fortsatte det tills hans första ägare hittade honom. Hon kontaktade oss, och vi adopterade med glädje honom. Vi har lovat att Nicke ska få stanna här på Racka tills han dör, eller få komma till en ny kärleksfull ägare!

Hantera: Ingenting skrämmer den här goa grabben, som kan vara lite avvaktande när det kommer främmande människor. Han är en riktig latmask, som gärna maskar från jobbet (rid övningarna), men han skulle aldrig hitta på någonting utan han är supersnäll, otroligt samarbetsvillig och nyfiken på omvärlden. Det får gärna hända nya saker då och då, annars blir det lite tråkigt. Han är lite fjantig när det har regnat eller töat, för han avskyr lera! Han går långa omvägar runt alla lerpölar, och han tycker det är plågsamt att behöva gå ut i hagen slaskiga och leriga dagar. Han älskar att bada, och på somrarnaa tar vi gärna en barbackatur ner till stranden, men det är en enmanshäst!

Rida: Här hemma så rider vi lite dressyr, gymkhana och han älskar att rida ut, särskilt på långritter! Vi håller på att lära honom grunderna i westernridning och frihetsdressyr, det är aldrig för sent att lära sig något nytt!

Användning: nöjesridning, nybörjarhäst, handikapphäst

Gångarter: Han har fina benrörelser i skritten!

Utrustning: ett vintertäcke på 400g, en allroundsadel, benskydd,

Kostar: BORTSKÄNKES!!!

-----------------------------------------

Box nr12. Namn: Fabian (skötare Peter)

Ras: Arabiskt Fullblod

Kön: Hingst

Ålder: 9år

Storlek: 152cm

Frisk: Oh ja!

Historia: Fabian ägdes av en familj som lät sin åtta år gammla dotter rida honom och han levde ett underbart liv på deras gård dit han hade kommit när han var sex år gammal! Tyvärr så blev flickans pappa av med sitt jobb ett år efter att de hade köpt honom och de tvingades att sälja honom till tösens stora sorg! Sen så har han bytt hem så många gånger att det är fruktansvärt!

Hantera: Ingenting skrämmer den här jättesnälla grabben! Han är en liten latmask, har en vilja av stål som bara går att muta med mat, har han rymmt så vet du var du ska leta...! Han avskyr regn men älskar att rulla sig i lera och han älskar att äta knäckebröd!

Rida: Han kan ingen engesk dressyr! Vi kommer att tävla lite i körning, han är underbar att rida ut på och vi kommer att tävla lite i distansritt! Ifall någon annan ändå ska dit så följer vi gärna med till galoppbanan bara för skojs skull! Han är superduktig på frihetsdressyr!

Användning: Tävlingshäst, Nybörjarhäst, Handikapphäst

Gångarter: Han har väldigt fina benrörelser i galoppen!

Utrustning: Ett hoppträns, ett rött flistäcke, ett  rött ländtäcke, stigläder, nylongrimma, en dressyrsadel, ett makramepannband med silverkulor och döskallar, ett smalt, svängt pannband som är dekorerat med stenar som sitter 3x3 i mitten,

Meriter: 2a i gymkhana lagtävling, 2a i gymkhana storhästar individuellt, 1a i gymkhana storhästar lagtävling,

Avkommer: Rackas Pinocchio, Rackas Casalina,

Kostar: 88 850lp

-------------------------------------------

Box nr13.

Namn: Kummin (skötare Cindy)

Ras: Engelskt Fullblod

Kön: Hingst

Ålder: 23år

Storlek: 152cm

Frisk: Han har varit halt som ung, men det märks inte nu! Han har problem med insektsbett under sommaren

Färg: Isabell

Hantera: Han är lite rädd av sig men inte så farligt, han är världens snällaste och gosigaste häst. Han är lagom pigg, men han har en riktigt envis sida också, men då går det oftast att muta honom med mina hembakta havreflarn!

Rida: Här hemma så rider vi gärna lite dressyr och han är inkörd, älskar att rida ut och han tävlar på hög nivå i galopp och westernridning. Han är ganska duktig på frihetsdressyr, det är en härlig grabb det här!

Användning: tävlingshäst, nybörjarhäst

Gångarter: Han riktigt dansar fram i skritten och han har fina benrörelser i traven!

Utrustning: en galoppsadel, en westernsadel, en repgrimma,

Meriter: 3a i westernridning hög nivå, 1a i westernridning hög nivå, 1a i westernridning hög nivå, 1a i westernridning hög nivå,

Avkommer: Rackas Trixie, Rackas Captain,

Kostar:  76 500lp

-----------------------------------------

Box nr.14 Namn: Carli (skötare Sammy)

Ras: Arabiskt Fullblod

Kön: Hingst

Ålder: 25år

Storlek: 153cm

Frisk: Han har lite snuva.

Färg: ljusbrun

Hantera: Ingenting skrämmer den här grabben när det gäller saker, men han kan dock vara lite försiktig när han träffar nya människor! Han är en riktig liten latmask, men underskatta honom inte för rätt som det är så drar han med dig. Det är en sådan häst där du aldrig kan slappna av helt, och han är en riktig utbrytarkung särskilt när damerna brunstar... Skämt åsido så hittar vi faktiskt honom oftast var som det finns mat, är det sommar så på första bästa gräsplätt annars foderrummet...  Har man riktig tur så har det regnat innan också och då kan du vara säker på att han har rullat sig i första bästa lerpöl. Som ni förstår så är det en riktig spellevink, men han är otroligt sammarbetsvillig och alltid nyfiken på omvärlden och han tackar aldrig nej till ett dopp i sjön, men han är en enamanshäst!

Rida: Han är inte så utbildad i dressyr, om jag ska vara ärlig så kan han knappt grunderna, d.v.s. vikthjälperna utan det är verkligen starta och stanna! Men vi håller på att lära honom vikthjälperna nu iallafall, det underlättar ju en hel del i ridningen, och att få honom att jobba mer i balans på volter och så! Nu så försöker vi hitta ett bra tempo när vi rider också. Här hemma så rider vi lite gymkhana och hoppar vi lite, han klarar visserligen bara 30cm men ändå! Men han lurar nog oss allihop, för han älskar teränghoppning och där klarar han 130cm och vi tävlar t.o.m. lite i det! Vi tävlar också på hög nvå i körning och galopp. Han går bara att rida ut på om vi har sällskap en vindstilla och solig dag, men nu tränar vi på att rida ut när det blåser och regnar lite också. Han är westernriden och vi håller på att lära honom grunderna i frihetsdressyr.

Användning: tävlingshäst, nöjesridning

Gångarter: Han har en härlig galopp med stora och luftiga språng!

Utrustning: en galoppsadel, en westernsadel, ett vintertäcke på 300g,

Meriter: 3a i galopp, 3a i galopp, 1a i galopp,

Avkommer: Rackas Krokant,

Kostar: 92 750lp

--------------------------------------------------------------------------------------

Box nr15. Ledig!

-----------------------------------

Box nr16. Ledig! 

-----------------------------------

Box nr.17 Ledig!

--------------------------------

Box nr.18 Ledig!

---------------------------

Box nr19. Ledig!

-------------------------

Box nr20. Ledig!

----------------------

Box nr21. Ledig!

------------------------

Box nr22. Ledig!

------------------------

Box nr23. Ledig!

---------------------

Box nr.24 Ledig!

----------------------

Box nr.25 Ledig!

----------------------